torstai 3. marraskuuta 2011

Punajuurihummus aka beet meets meze


Tämä resepti on kotoisin Katarina Nordgrenin
Vegetariskt-kirjasta. Tarkoitukseni oli alun perin tuunata ohjetta hieman, mutta maistaessani sitä päätin pitää sen täysin ohjeen mukaisena. Miksi sitä hyvää muuntelemaan! Resepti on yksinkertainen ja pehmeän tahnan voi surauttaa kasaan sauvasekoittimella, monitoimikoneella tai blenderillä.

Kikherneitä ei tähän tahnaan käytetä, mutta lopputulos on silti hummusmainen (alkuperäinen turkin sana humus onkin tarkoittanut yleisesti dippejä ja levitteitä). Tämä herkku toimii loistavasti leivänpäällisenä ja muiden meze-herkkujen joukossa.

350 g punajuuria
350 g punaisia linssejä
5 valkosipulinkynttä
1/4 punasipulia
1/4 punaista chiliä
2 limen mehu
3 ruokalusikallista tahinia
1 dl oliiviöljyä
1,5 tl suolaa
1 tl pippuria
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 tl kuivattua tinjamia

Keitä punajuuret (tai käytä valmiiksi keitettyjä, ei kuitenkaan etikkapunajuuria!) ja linssit pehmeiksi. Paloittele punajuuret kulhoon jos käytät sauvasekoitinta, tai blenderiin/monitoimikoneeseen jos taloudesta sellaisia löytyy. Lisää loput ainekset perässä ja surauta tasaiseksi tahnaksi.

Afiyet olsun!

2 kommenttia:

  1. haa! Linssejä hummuksessa. Osaisitko vinkata missä määrässä vettä linssit kannattaa keittää, että tulee sopiva koostumus. Mulla tulee aina sosekeittoa ja koostumus olisi varmaan liian vetelä.

    VastaaPoista
  2. Olen huomannut samaa ongelmaa itsellä, se ratkesi sillä että ostin (vahingossa) kokonaisia punaisia linssejä. Puolitetut menevät hetkessä muusiksi ainakin minulla.

    VastaaPoista