torstai 24. marraskuuta 2011

Punajuuri-suklaakakku

Jatkaakseni parin edellisten postausten kanssa samalla linjalla, julkaisen vielä yhden punajuurireseptin. Se on kotoisin Glorian ruoka & viini -lehdestä (06/2011), vaihdoin vain alkuperäisen reseptin maissitärkkelysjauhot kaapista valmiiksi löytyneisiin tapiocatärkkelysjauhoihin ja oikaisin sanallista osiota tähän hieman.

Olin pistänyt reseptin merkille jo aikaisemmin; tässäpä helppo ja valmiiksi vegaaninen ja gluteeniton jälkkäriresepti joulupöytään (jossa istuu vegeruokaa kaipaavien lisäksi keliaakikko). Testasimme sitä ystävän kanssa kokkaillessamme eilen. Jännä, vaan ei ollenkaan huono yhdistelmä!


Punajuuri-suklaakakku (12-15 palaa)


300 g punajuurta
350 g tummaa suklaata
450 g pehmeää silken tofua
1,5 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
2 rkl tapiocatärkkelys-jauhoa

suklaalastuja ja tomusokeria koristeluun


Keitä punajuuret kuorineen tai käytä valmiiksi keitettyjä (ei etikkaisia!). Sulata suklaa vesihauteessa. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori punajuuret tarvittaessa, paloittele ja soseuta. Sekoita mukaan loput ainekset, sula suklaa viimeisenä. Kaada taikina (irtopohja)vuokaan ja paista 30-45 minuuttia tai kunnes kakku näyttää kiinteytyneen. Anna jäähtyä ainakin huoneenlämpöiseksi, ja jos maltat, laita vielä jääkaappiin. Jääkaapissa oleillessaan kakku jämäköityy ja maku tasaantuu. Koristele kakku tomusokerilla ja suklaalastuilla.

Ps: Suklaasta puheenollen, onko joku bongannut Booja Booja -konvehteja tänä vuonna jostain pääkaupunkiseudulta? Alkaa iskeä suklaanmetsästyspaniikki, koska ainakaan Hakaniemen Sokoksella niitä ei edellisvuosista poiketen näkynyt.

3 kommenttia:

  1. Itse tein tästä ohjeesta aika vitsikkään epätoivoisen oman sovelluksen. Punajuuren sijaan käytin mustaherukoita ja osan sokerista korvasin stevialla. Jotain muita jauhojakin heittelin mukaan. SAin aikaiseksi syömäkelvottoman sotkun. Joskus kannattaisi siis totella ohjetta, vaikka kuinka reseptianarkisti olisikin ;)

    VastaaPoista
  2. Ainakin toissapäivänä Heluna Fashionissa Töölössä (http://helunafashion.fi/) oli jokusia Booja booja -rasioita kassatiskin luona.

    VastaaPoista
  3. Paula; kuulosti siis paremmalta kuin maistui? ;)

    Anonyymi: Jes jes jes, kiitos, suunta Töölöön siis!

    VastaaPoista