maanantai 28. maaliskuuta 2011

Hasselpähkinä-mustaherukkaleivokset, 12 kpl

Näihin leivoksiin sain inspiraation viime postauksessakin mainitun raw-duon uudesta, pelkkiä herkkuja sisältävästä kirjasta. Kirjassa täyte on valmistettu vadelmista, mutta koska kaikki lähikaupastani (joka sentään on market-kokoa) löytyvät vadelmat olivat puolalaisia eikä niiden kuumentaminen houkutellut, vaihtuivat vatut lennossa kotimaisiin mustaherukoihin. Kuorrutteeseen lisäsin mustaherukkaa jauhemuodossa.

2 dl hasselpähkinöitä
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 dl vettä

Hienonna pohjan ainekset monitoimikoneessa ja painele vuokiin.

1 pss pakastemustaherukoita (200 g)
8-10 taatelia
0,5 dl agavesiirappia

Sulata herukoita hetki ennen täytteen hienontamista. Taateleita kannattaa pilkkoa hieman ennen monitoimikoneeseen laittamista, koska ainakin oma koneeni pomputtaa kokonaisia taateleita. Levitä täyte leivospohjien päälle.

100 g kookosrasvaa
1 dl kaakaojauhetta
0,75 dl agavesiirappia
0,5 dl mustaherukkajauhetta

Sulata kookosrasva vesihauteessa ja vispaa muut ainekset mukaan. Kaada kuorrute vuokiin täytteen päälle ja jäähdytä leivoksia jääkaapissa, kunnes kuorrute on kovettunut. Omia leivoksiani koristelin mintunlehdillä.

2 kommenttia:

  1. Noita leivoksia olisi minunkin tarkoitus kokeilla, ja muitakin kirjan herkkuja. Nam! Mustaherukka kuulostaa ihan hyvältä vadelman korvaajalta.

    VastaaPoista
  2. Melkeen jopa uskon että ne sopi tähän paremmin, herukoista tulee kivan freesi yhdistelmä makean suklaan kanssa :)

    VastaaPoista