torstai 16. syyskuuta 2010

Hapankaalipizza

Lueskelin siskon luona kissanhoidon ohessa Marianne Kiskolan kirjoittamaa Papu, porkkana ja hillopulla -nimistä ruokakirjaa. Korvantaakse jäi erityisesti ajatus kokeilla hapankaalia pizzan täytteenä. "Tuoretta" hapankaalia en erityisemmin himoitse, mutta lämmitettynä maku on mukavan pehmeä.

Ohjelmalistalla oli lisäksi jo pitkään ollut soijajuustonvalmistuksen kokeileminen, joten päätin yhdistää nämä kaksi projektia ja lopputulos oli monen tuomarin mielestä oikein maukas.


pohjaan:
2 dl vettä
0,5 pkt hiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja

täyteeksi:
200 grammaa valkosipulihapankaalia
200 grammaa herkkusieniä
2 sipulia

päälle:
annos itsetehtyä juustoa
tai 1 soijajuustokiekko


Tee ensin pohja. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva veteen. Lisää jauhot ja margariini. Vaivaa tasaiseksi ja kauli taikina uunipeltille. Kaurajauho tekee taikinasta alustusvaiheessa hieman kovemman käsitellä.

Kuori ja pilko sipuli ja ruskista pannulla. Pilko sekaan herkkusienet. Käännä levy pois päältä, lisää lopuksi hapankaali ja anna hautua noin 5 minuuttia.

Levitä täyteseos pizzapohjalle ja höylää päälle soijajuustoa (tai jos teit juuston samaan aikaan pizzan kanssa, levitä juustomassa tasaisesti). Paista pizzaa 225 asteessa noin puolisen tuntia tai kunnes reunat ovat saaneet tarpeeksi väriä.

Nautitaan mieluiten viltin alla teemuki kädessä hyvässä seurassa, mutta on myös oiva mukaanotettava välipala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti